Gyakran Ismétlődő Kérdések

 

K:

Mi a különbség a GstarCAD Standard és a GstarCAD Professional között?

V:

A GstarCAD Standard programmal nem lehet létrehozni és szerkeszteni 3D szilárdtesteket, míg a Professional változattal igen. A GstarCAD Professional ajánlott, ha szüksége van 3D szilárdtest tervezésre, használatra, vagy szeretne megnyitni ilyen típusú rajzokat; GstarCAD Standard ajánlott, ha nincs szüksége 3D szilárdtestre és 3D felületekre. Itt megtekintheti a két változat közötti teljes összehasonlító táblázatot. TOVÁBB


K:

A GstarCAD ismeri a DWG fájl formátumot? Kompatibilis az AutoCAD-el?

V:

Igen, mindkét kérdésre. A GstarCAD alap fájlformátuma a DWG, így amikor megnyit egy AutoDesk AutoCAD fájlt (R2.5 - legújabb), nincs fájl konverzió és nincs adatvesztés. A GstarCAD szintén teljesen kompatibilis az AutoCAD parancsokkal, menü (.mnu) és szkript (.scr) fájlokkal, valamint sraffokkal, betűtípusokkal, vonaltípusokkal, többsoros szövegekkel, vonalvastagságokkal, vonalláncokkal, rajzi parancsokkal ugyanúgy mint az AutoLISP és ADS-el. Ez azt jelenti, hogy azonnal tudja használni az AutoCAD fájlt, ahogy megkapta azt.


K:

Hogyan működik az "ütemezett mentés"?

V:

Legördülő menü: Eszköz > Beállítások > Megnyitás és mentés.

A "Fájlok biztonsági beállításai" részben pipálja ki az "Automatikus mentés" opciót és állítsa be a két mentés között eltelt időt, pl. 5 percre. Ha az "Egy DWG fájl mentése" opciót választja, a rendszer automatikusan .SV$ kiterjesztéssel fogja menteni a fájlt. Valójában a .SV$ fájl, normál .DWG fájl. Használatához át kell nevezni .DWG kiterjesztésre. Az ilyen mentés lassú és nem való rödid időközönként történő mentéshez. Ahhoz inkább a "Több fájl gyors mentése" opciót használja. Ekkor a rendszer automatikusan .dwh kiterjesztéssel fogja menteni a fájlt. Ez egy gyors mentési folyamat, ezért ezt ajánljuk gyakori időközönkénti mentéshez. Ajánljuk, hogy a gyorsaság megtartása végett, ne jelöljék be az "Előnézeti kép mentése" opciót, mert ez hatással van a mentési sebességre.


K:

Mik a GstarCAD fő előnyei?

V:
  • Független szellemi tulajdon
  • Méltányos ár
  • A legrövidebb tanulási idő a használathoz
  • Az AutoCAD-hez hasonló felhasználói felület
  • AutoCAD kompatibilitás

K:

Mik a GstarCAD rendszerkövetelményei?

V:
  • Rendszerkövetlmények: TOVÁBB