GstarCAD tulajdonságok

Gyors, hatékony tervező program

Magyar nyelvű, DWG kompatibilis
Megjelent 2021-es verzió
Rendelés

Felhasználói felület

Munkaterületek váltás és megjelenés

A 2D rajzolás és a klasszikus felület közötti váltás egy pillanat alatt történik.A 2D-s rajzolás ribbon menüket tartalmaz. A legtöbbet használt parancsokat “thumbnail” formában jeleníti meg a könnyű kiválasztás érdekében. A Klasszikus felület “toolbar” jellegű, ami a leginkább előnyben részesített megjelenítés a régebbi felhasználók körében. A felület megjelenítése a rajzolási környezetet kényelmessé teszi a különféle témák alkalmazásával,valamint a menü megjelenítésével/eltűntetésével, a file menüvel és a státusz bár-ral.

Dinamikus bevitel

A dinamikus beviteli parancs a kurzor közelében jelenik meg, hogy elősegítse a felhasználót a rajzolási területre való fókuszálásra. Időt takarítson meg a rövidebb, vagy hosszabb parancsok gépelésével/keresésével.A dinamikus bevitel automatikusan kitölti a parancs neveket.

Tervezés Központ

A tervezési központ egy grafikus felületet kínál, ahol lehetőség van a rajzok és azok objektumainak kezelésére illetve újra felhasználására (blokkok, rétegek,külső referenciák és testreszabott tartalmak) a rajzfájlokból, hálózati meghajtóról és internetes címről) Ezzel a módszerrel felgyorsíthatja a rajz készítését.

Tulajdonságok és Eszköz paletta

A Tulajdonságok paletta a kiválasztott objektum vagy objektumkészlet tulajdonságait jeleníti meg. Megadhat egy új értéket a tulajdonságok módosításához. Az eszközpaletta hatékony módszert kínál a blokkok rendezésére és elhelyezésére.

Fólia Tulajdonság- és Állapotkezelő

A Fólia tulajdonságkezelő megjeleníti a rajz fóliáinak és tulajdonságainak listáját. Felvehet, törölhet és átnevezhet fóliákat, megváltoztathatja azok tulajdonságait, beállíthatja a tulajdonság felülírásait az elrendezés nézetablakaihoz, vagy hozzáadhat rétegleírásokat, és valós időben alkalmazhatja a módosításokat.

A Fóliaállapot-kezelő lehetővé teszi a fóliák aktuális tulajdonságbeállításainak elmentését egy megnevezett fólia állapotban, majd később ezeket a beállításokat.

Nyomtatás és fájl műveletek

My Cloud (felhőm)

A GstarCAD díjmentes felhő alapú tárolási lehetőséget kínál a regisztrált felhasználóknak. Amennyiben Ön egy regisztrált felhasználó, akkor megoszthatja rajzait a DWG FastView segítségével a weben, mobilon vagy Windows-on. Könnyen megnézheti rajzait egy weblapról, telefonról vagy a számítógépén, hogy ezzel is még szabadabban és kényelmesebben dolgozhasson.

PDF alávetés

A rajz szerkesztéséhez PDF fájlt lehet szerkesztő fóliára beolvasni

DGN alávetés

A rajz szerkesztéséhez DGN fájlt lehet szerkesztő fóliára beolvasni

DWF alávetés

A rajz szerkesztéséhez DWF fájlt lehet szerkesztő fóliára beolvasni

Rajz összehasonlítás

Összehasonlíthat különböző verziójú rajzokat, hogy megjeleníte a változásokat. A régi és az új rajzfájlok között változásokat színnel jelölheti.

2D rajz szerkesztés

Rajz táblázat <> Excel

Az AutoXlsTable lehetővé teszi, hogy a Microsoft Excelben elkészített táblázatokat automatikusan beolvassa GstarCad-be. A CAD Table to Excel exportálja a táblázatot ami állhat “line/Spline”-ból és “text/Mtext”-ből GstarCAD –ből Microsoft Excel-be.

Nagyító

Ez az eszköz segít, hogy egy meghatározott területe a rajznak fel legyen nagyítva, anélkül, hogy használná a zoom in/out parancsot egy nagy rajzon, mint térkép. vagy felmérés. Takarítson meg időt a kisebb részletek felfedezésével, vagy a rajzolás közbeni zsúfolt területek könnyed megrajzolásával.

Dinamikus blokk

A Dinamikus Blokk funkcióval időt takaríthat meg és könnyedén részletezheti rajzait. Nincs szüksége az ismétlődő általános komponensek rajzolására. Ezzel a funkcióval lecsökkentheti a könyvtára tartalmát. Még több, elkészítheti vagy módosíthatja saját dinamikus blokkjait az dinamikus blokk editor segítségével.

3D Modellezés

3D-s keringés opciók

3D-s keringés opciók, mint például: Szabad keringés, 3D folytonos keringés, Forgatás az X tengely mentén, Forgatás az Y tengely mentén, Forgatás a Z-pályán és a 3D Keringés Középponttal segítségével elforgathatja a nézetet 3D térben, vagy akár alkalmazhat egy parancsikont ( SHIFT + SCROLL MOUSE).

Megjelenítési stílusok

A megjelenítési stílusokkal vezérlehető a nézőpontok árnyékolt vagy éles nézete. Vezérelheti a megjelenítési módok stílusát azáltal, hogy ki-be kapcsolja azokat. Amikor egy megjelenítési módot beállít, a nézőpont automatikusan frissül és megjeleníti a változtatásoka

3D felületek és háló model

A 3D-s felület lehetőséget ad egy 3 vagy 4 oldalú felület kialakítására bárhol a 3D-s térben. A háló modellezés egy szabad formájú poligont készít.Újramodellezheti a háló objektumot kisimíthatja, gyűrheti. finomíthatja és feloszthatja. Ugyanúgy megfoghatja az éleket, felületeket és pontokat , hogy alakítsa az egész formát.

Render

A render fotorealisztikus árnyékolt képet ad a 3D-s testről, vagy felület modellről. Hozzá tud rendelni anyagokat, kiegészítheti fényekkel, egyenetlen felületekkel, átlátszóvá teheti, hogy még élethűbb legyen.

Profil és metszet

2D profil és metszet létrehozhatók egy 3D modellből a SOLPROF, SOLDRAW és SOLVIEW parancsokkal. A Solprof létrehozza a 3D modell 2D vetítési profilját, amely látható és rejtett vonalakból áll. A Solview automatikusan létrehozza az ortográfiai nézeteket, fóliákat és elrendezési nézetablakokat. A Soldraw profilokat és szakaszokat generál a SOLVIEW segítségével létrehozott elrendezés nézetablakokban.

Egyedi megoldások

Gyors testreszabás

Személyre szabhatja a gyors elérésű menu (toolbar) elemeit. Hozzáadhat, vagy törölhet parancsokat, hogy a rajzolási környezete az adott feladathoz illeszkedjen.

Felhasználó felület beállítása

Személyre szabhatja a felhasználói felületet a termékben, hogy a rajzolási környezete az adott feladathoz illeszkedjen.

Parancs alias

A parancs alias egy álneve a parancsoknak, amiket a parancs-sorban gépel. Például kiadhatja a C parancsot a CIRCLE parancs helyett.

Objektum GRX

Az Objektum GRX technológia alapjául szolgál az intelligens adatok megosztásának. Külső Objektum GRX alapú applikációkat futatthat, vagy megírhatja a sajátját. Beágyazott applikációk VBA/GRX/DBX/Lisp/Vlisp nyelven beolvashatóak a GstarCAD-be..

.NET kapcsolat

A GstarCAD .NET API lehetővé teszi az alkalmazás és a rajzfájlok programozott manipulálását publikus könyvtárakkal, amelyekhez különböző programozási nyelvek és környezetek férhetnek hozzá. A felhasználók automatizálhatják a feladatokat, például a rajzfájl adatbázisában tárolt objektumok létrehozását és módosítását, vagy módosíthatják a testreszabási fájl tartalmát.